Alkmaar, Haarlem en Leiden mogen onderzoek meeuwenoverlast voortzetten

De gemeenten Alkmaar, Haarlem en Leiden hebben verlenging gekregen van de ontheffing om onderzoek te doen naar maatregelen tegen meeuwenoverlast. De Raad van State heeft in augustus 2016 uitspraak gedaan over de ontheffing van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). De uitspraak pakte positief uit voor de gemeenten. Dit heeft ertoe geleid dat het verzoek van de gemeenten om de ontheffing van de RVO te verlengen en het onderzoek voort te zetten, is toegekend.

De gemeente Leiden onderzoekt onder andere als meeuwwerende maatregel het verwisselen van eieren met kunststof eieren. Van eind april tot en met begin juni verwisselt de gemeente eieren op daken van bewoners.

Wie overlast heeft van meeuwen kan vanaf vandaag een melding doen bij via de website van de gemeente Leiden. Op www.leiden.nl/meeuwen staat ook meer informatie over de maatregelen die gemeente Leiden onderzoekt en tips hoe meeuwenoverlast in de stad tegengegaan kan worden.

Leiden meeuwenoverlast


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×