(Foto's Zeeheldenbuurt: Annabel van der Meulen, foto's Huigpark: Yuhua Yeh).

Nationale Boomfeestdag met nieuwe bomen in Zeeheldenbuurt en Huigpark

In Leiden ging de boomfeestdag eerder deze week zonnig van start. Met een autokraan plantte wethouder Marleen Damen, samen met een groep professionals, een Amberboom in de Zeeheldenbuurt.


Annabel van der Meulen in gesprek met Hans Slagmolen en Marleen Damen.

Met het planten van deze eerste nieuwe boom werd een volgende stap gezet in de uitvoering van de wijkvisie Zeeheldenbuurt, die door de bewoners zelf is opgesteld. Een van de wensen was het groener maken van de buurt, onder andere door meer bomen in de buurt aan te planten. In totaal worden er deze maand tien nieuwe bomen in de Zeeheldenbuurt geplant.

Ook in het Huigpark stonden de bomen in het middelpunt van de belangstelling tijdens de Boomfeestdag. Daar gingen 36 kleuters van de Woutertje van Leydenschool die half in het park staat aan de slag met water en boomsnippers om samen met de Vrienden van het Singelpark de bomen te verzorgen die in de afgelopen periode al werden geplant in het Huigpark.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×