Feestweek in het Singelpark Leiden

De Vrienden van het Singelpark grijpen het partnerschap met de Singelloop aan om eens flink uit te pakken met allerlei activiteiten in en om het singelpark in wording. In de week dat de 42e editie van de Leidsch Dagblad Singelloop wordt gehouden is er een hele serie activiteiten gepland.

Chris de Waard in gesprek met Sabine Verschoor over de feestweek in het Singelpark.

Op dinsdag 11 april beginnen de Vrienden van het Singelpark samen met buurtbewoners met het vergroenen van de Boisotkade, het Consciëntieplein en een deel van de Witte Singel door de aanleg van geveltuinen. Op vrijdag de 14e wordt die klus afgemaakt.

Op woensdag worden de Hortusbakken gevuld. Dat gebeurt bij de kwekerij van DZB. Die speciale plantenbakken krijgen vervolgens in de komende weken ook een plek in het singelpark. Vrijwilligers zijn nog welkom. Aanmelden kan bij Sabine Verschoor op programmering@singelpark.nl.

Op 13 april is er een bijzondere presentatie in het Huigpark. Daar onthult wethouder Paul Dirkse om 10.00 uur de 80 stalen iconen die speciaal voor het singelpark zijn ontworpen. Het gaat om planten en dierenvormen in pasteltinten. Ze worden door het hele singelpark geplaatst en vormen als het ware een huisstijl. Iedereen kan zo in een oogopslag zien dan hij of zij in het singelpark is. Voor de onthulling staan ze voor één keer alle 80 gebroederlijk bij elkaar.

Rond de onthulling is er ook voor de kleintjes een speciale activiteit in het Huigpark. Ze kunnen eieren zoeken. Het is die week immers ook Pasen.

Tenslotte vindt op vrijdag 14 april de Leidsch Dagblad Singelloop plaats. Het Singelpark is dit jaar één van de goede doelen van de prestatieloop langs de Leidse singels. Aan de Singelloop doet ook een team mee dat bestaat uit Vrienden van het Singelpark.

Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×