Peter en Lenie leggen aan de hand van de tekeningen uit wat er gaat veranderen. (Foto's: Emile van Aelst).

Dumpzaak Labrujère online verder, winkel wordt woonhuis. ( Was1 Aprilgrap in 2017)

UPDATE: Omdat sommige mensen denken dat Labrujere echt alleen online verder is gegaan, even voor de duidelijkheid het ging hier om een 1 april grap!! De dumpwinkel van Peter Labrujère gaat verder als webshop, de winkel aan het begin van de Haarlemmerstraat wordt verbouwd tot woonhuis met ervoor een souvenirshop. “Ik zal wel moeten,” zegt Lab. “Ik loop steeds slechter en stoppen kan niet. Dan betaal je een enorm bedrag aan de belastingen. Stakingswinst heet dat. En dus stop ik niet echt, maar gaan we online verder.”

Chris de Waard in gesprek met Peter Labrujère over het ombouwen van zijn winkel naar een woonhuis.

Voor de deur wil Labrujère een gigantische Leidse hutspot neerzetten. “Voor toeristen. Die kunnen daar dan een foto in maken.” Als het aan Peter en Lenie Labrujère ligt, gaat dat binnenkort gebeuren. Maandag gaat de aannemer beginnen met de verbouwing van winkel naar woonhuis. De dumpwinkel van Peter en Lenie gaat van de Haarlemmerstraat verdwijnen en gaat verder als webshop. Met een opslagruimte aan de Langegracht waar Labrujère in het verleden een kampeerwarenhuis runde. “Daar hebben we alle ruimte en je kan er makkelijk voor de deur parkeren als je online bestellingen toch liever wilt afhalen.”

Ingewijden zagen het al een beetje aankomen. Peter en Lenie worden een dagje ouder en doen een stapje terug. Daarnaast krijgt Peter steeds meer last van zijn knieën en wil daarom liever beneden wonen en niet meer boven de zaak. Peter en Lenie hebben vrijwel hun hele leven boven de zaak aan de Haarlemmerstraat gewoond. Daar weg gaan is voor hen geen optie. Vandaar het plan om ingrijpend te gaan verbouwen.

In grote lijnen komt het er op neer dat de bovenverdieping verhuurd gaat worden en de winkel voor 80% woonruimte wordt. Dat dat volgens de gemeentelijke regels niet mag, daar heeft Labrujère geen boodschap aan: “De andere kant van de Haarlemmerstraat is toch ook woongebied geworden. Bovendien, ik stop niet echt. Er blijft toch een souvenirwinkeltje,” zegt Lab met een vette grijns die zoveel wil zeggen als ‘wie maakt me wat’.

Advertentie

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×