(Foto's: AS Media, Emile van Aelst en Julius Terpstra).

Gesprongen waterleiding zorgt voor veel overlast aan Rijnsburgersingel

Ondergelopen huizen, een verzakte straat met wegzakkende auto’s en een enorme hoeveelheid water die van alles meeneemt. Dat is kort samengevat de situatie op de Rijnsburgersingel waar een waterleiding is gesprongen. Dat gebeurde rond 13.30 uur. Inmiddels is het lek gedicht.

(Video: Saskia Ridder).

Brandweer, politie en waterleidingbedrijf Dunea zijn meteen begonnen met het oplossen van de breuk in de hoofdwaterleiding. Bewoners probeerden ondertussen met behulp van zandzakken om het water zoveel mogelijk buiten de deur te houden. In veel gevallen tevergeefs.

Met een dam zorgde de brandweer er eerst voor dat het water de singel in liep in plaats van bij de huizen naar binnen. Dunea wist ondertussen de waterstroom te stoppen. hoeveel schade er is bij de verschillende woningen en aan auto’s en de straat zal later duidelijk worden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×