(Foto: Pixabay.com)

Circulaire economie

De overheid streeft ernaar om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat alle grondstoffen worden hergebruikt. Het is dus niet meer de bedoeling dat er spullen worden weggegooid. Om dit werkelijkheid te laten worden is er een Nationaal Grondstoffenakkoord in het leven geroepen. Verschillende partijen hebben dit akkoord al getekend en zijn flink op weg om geen grondstoffen meer weg te gooien, maar te hergebruiken.

De voordelen van een circulaire economie

Het hergebruiken van verschillende grondstoffen brengt veel voordelen met zich mee waar we als maatschappij de vruchten van zullen plukken. Hieronder een uiteenzetting van de grootste voordelen van zo’n circulaire economie.

Doordat veel bedrijven druk bezig zijn om plastic te recyclen is er minder olie nodig om plastic te maken. Ook kost het recyclen van plastic veel minder energie, waardoor er ook steeds minder CO2 wordt uitgestoten. En dat is weer goed voor het milieu. Op deze manier wordt bijgedragen aan het verbeteren van het milieu.

Dit is uiteraard niet het enige voordeel dat het grondstoffenakkoord met zich mee brengt. Voor veel bedrijven is het ook kostenbesparend, waardoor het ook aantrekkelijk is eraan mee te werken.

Doordat er meer oog is voor recycling van producten, groeit de markt voor het hergebruik van grondstoffen en artikelen. Dit brengt met zich mee dat er meer verdiend wordt en daar profiteert de economie aanzienlijk van.

Het is dus goed te begrijpen dat de overheid een circulaire economie wil stimuleren en ook steeds meer bedrijven ervoor kiezen om het Grondstoffenakkoord te tekenen.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×