(Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon zoekt sterke mannen en vrouwen

Ieder jaar werken er zo’n duizend vrijwilligers mee aan de Leiden Marathon. Voor komende editie zijn de meeste plekken alweer opgevuld, maar de organisatie is voornamelijk nog op zoek naar één type vrijwilliger: sterke mannen en vrouwen die van aanpakken weten.


Reanne van Kleef sprak met Mok Scheffer van Leiden Marathon over de vrijwilligers die nog worden gezocht.

“We hebben nog zo’n vijftig vrijwilligers in specifieke gebieden nodig”, zegt Mok Scheffer van Leiden Marathon. “Sterke mensen die hekken kunnen sjouwen bij de opbouw en afbouw van de afzetting van het parcours en mensen die in een buitengebied willen staan en ervoor zorgen dat de deelnemers veilig kunnen lopen. Dat is gewoon hartstikke belangrijk. Als organisatie zijn we heel erg trots op onze vrijwilligers.”

Leiden Marathon werkt het hele jaar door met vrijwilligers. De vrijwilligers die nog nu nog nodig zijn, worden ingezet tijdens het marathonweekend op 20 en 21 mei zelf. Geïnteresseerden hoeven niet het hele weekend beschikbaar te zijn. Een dagdeel is volgens Scheffer ook al voldoende. Aanmelden kan via info@leidenmarathon.nl.


Voor de vrijwilligers van Leiden Marathon wordt goed gezorgd. Zo is er elk jaar een nieuwjaarsborrel voor iedereen die meehelpt.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×