Leidse terrasboten slachtoffer van bandensnijder

10

Leidse booteigenaren zijn de afgelopen weken het doelwit van een ‘bandensnijder’. Waar bandenprikkers soms actief zijn met het lekprikken van autobanden gaat het hier om een onbekende die de sjorbanden doorsnijdt waar veel boten mee aangelijnd zijn.

Half maart dreven voor de eerste keer enkele terrasboten van Sleepdienst Groenen los in het water van de Nieuwe Rijn ter hoogte van het Utrechtse Veer. Een week later was het opnieuw raak, maar dit keer werden ook enkele sleepboten bij de Meelfabriek losgesneden. Afgelopen maandag sloeg de botensnijder voor de derde week op rij toe. Dit keer werden terrasboten in het centrum losgesneden. Onder meer van Aan de Rijn, Voor af en Toe en bij Roos.

De politie onderzoekt de zaken en vraagt booteigenaren die hetzelfde overkomt in elk geval aangifte te doen.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

10 reacties

  1. Jelle Knol

    Het zijn niet alleen terassen boten ik rij elke dag langs het kanaal en daar heb ik ook een boot gezien waar het bij gebeurt is die heeft nu een staalkabel daar door.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline