(Foto's: Sleepdienst Groenen).

Leidse terrasboten slachtoffer van bandensnijder

Leidse booteigenaren zijn de afgelopen weken het doelwit van een ‘bandensnijder’. Waar bandenprikkers soms actief zijn met het lekprikken van autobanden gaat het hier om een onbekende die de sjorbanden doorsnijdt waar veel boten mee aangelijnd zijn.

Half maart dreven voor de eerste keer enkele terrasboten van Sleepdienst Groenen los in het water van de Nieuwe Rijn ter hoogte van het Utrechtse Veer. Een week later was het opnieuw raak, maar dit keer werden ook enkele sleepboten bij de Meelfabriek losgesneden. Afgelopen maandag sloeg de botensnijder voor de derde week op rij toe. Dit keer werden terrasboten in het centrum losgesneden. Onder meer van Aan de Rijn, Voor af en Toe en bij Roos.

De politie onderzoekt de zaken en vraagt booteigenaren die hetzelfde overkomt in elk geval aangifte te doen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×