Dumpzaak Labrujère blijft nog even in het Leidse Haarlemmerstraatbeeld

8

Natuurlijk was het bericht eerder deze week over de sluiting van de winkel Peter en Labrujère een 1 april grap. Peter en Lenie hadden hier zelf vanaf het bedenken ervan al een paar weken lol van. “Zelfs onze kinderen geloofden het!”

Het artikel dat eerder deze week zowel op Sleutelstad als op de website van Leidse Glibber Emile van Aelst verscheen, zorgde meteen voor een stroom aan reacties. Veel mensen vonden het jammer dat de winkel zou verdwijnen, maar begrepen ook het besluit van Peter en Lenie. Het idee van de webshop, het woonhuis, de souvenirwinkel, kaartjes verkoop voor de rondvaart en de enorme hutspot voor de deur werden over het algemeen enthousiast ontvangen. Wie weet komt het er nog eens van als Peter en Lenie écht met pensioen gaan, maar voorlopig blijft de in Leiden wereldberoemde dumpwinkel deel uitmaken van het winkelarsenaal in de Haarlemmerstraat.

Delen

8 reacties

  1. Jan Jaap Bedeijn op

    Was ooit een dumpzaak ja. Tegenwoordig verkopen ze alleen nieuwe dingen, op wat emblemen na.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.