(Foto's: Gemeente Leiden).

Gemeente Leiden stimuleert zwemmen

Sportwethouder Paul Dirkse heft vrijdag het officiële startsein voor de campagne Leids Water gegeven. Met de slagzin ‘Ik zwem vandaag’ wil de gemeente onderstrepen dat zwemmen gezond, ontspannend en plezierig is, voor jong en oud. Dat kan in zwembad De Zijl, het Vijf Meibad en vanaf eind april ook weer in openluchtzwembad De Vliet. Kortom, in Leids water.

Dirkse bracht voor de aftrap van de campagne een bezoek aan zwembad De Zijl waar de lessen ‘Hart in beweging’ en ‘Overlevingszwemmen voor kinderen’ plaatsvonden: “We weten allemaal wel dat bewegen goed voor je is. Maar we denken niet altijd meteen aan zwemmen. Terwijl dat bij uitstek helpt om gezond te blijven. Weinig kans op blessures, geschikt voor jong en oud. En gezellig bovendien,” aldus Dirkse tijdens zijn bezoekje aan het zwembad.

De wethouder ging eerst langs bij ‘Hart in beweging’. Een groep van zo’n 25 ex-hartpatiënten gaat wekelijks aan de slag in het water. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers werken ze aan kracht en conditie. Deze les staat al vijftien jaar op het programma bij De Zijl en dat werd afgelopen jaar feestelijk gevierd.

In een waterrijk land als Nederland is het belangrijk dat kinderen al jong goed leren zwemmen. Bij ‘Overlevingszwemmen voor kinderen’ leren peuters tussen 2,5 en 4 jaar hoe ze zich na een val in het water kunnen redden. Daarnaast is er aandacht voor bewegen in en onder water, zelfstandig naar de kant komen en uit het water klimmen. De wethouder bezocht de jongste zwemmers en gaf ze een Leids-water-badcape cadeau.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×