VVD Leiden wil stevig beleid om homo-discriminatie tegen te gaan

De VVD Leiden wil dat het stadsbestuur meer werk maakt van homo-emancipatie. Naar aanleiding van de mishandeling van een homostel, afgelopen weekeinde in Arnhem, stelt de VVD-fractie een serie vragen aan het Leidse college van burgemeester en wethouders en roept hen daarbij ook op zo te kijken of de gemeente meer kan doen om discriminatie en geweld tegen de LHBT-gemeenschap tegen te gaan.

“Geweld of discriminatie tegen homo’s en lesbiennes lijkt in Leiden gelukkig vrijwel niet voor te komen. Toch willen wij u daarover een aantal vragen stellen omdat wat in Arnhem, Eindhoven of Amsterdam gebeurt ook in Leiden kan gebeuren,” aldus fractievoorzitter Frederik Zevenbergen in zijn brief aan het college. “Wat doet het College om geweld en discriminatie tegen homo’s en lesbiennes te voorkomen en in hoeverre worden scholen, sportverenigingen, religieuze instellingen en de horeca betrokken bij het beleid?” De VVD wil ook weten in hoeverre LHBT-emancipatie aan de orde komt bij de inburgering van buitenlanders in Leiden.

De VVD wil ook weten of er in Leiden zicht is op het aantal aangiftes in verband met geweld en discriminatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders en in hoeveel gevallen zulke aangiftes tot opsporing en veroordeling leiden.

De Leidse VVD vindt het onacceptabel dat je levensstijl en het kunnen zijn wie je bent, aanleiding kan zijn voor dergelijk geweld of discriminatie. “De mishandeling in Arnhem is helaas niet het enige geval. Het lijkt erop dat dergelijk geweld steeds vaker voorkomt,” aldus Zevenbergen die nog eens benadrukt dat dergelijk geweld of discriminatie absoluut niet in Leiden past.

Het COC Nederland heeft inmiddels een brandbrief gestuurd aan informateur Schippers. De belangenorganisatie van de LHBT-gemeenschap slaat daarin alarm over toenemend geweld tegen homo’s en lesbiennes en vraagt het komende kabinet om politie en justitie topprioriteit te laten geven om dit probleem aan te pakken. Het aantal aangiftes neemt fors toe, maar het aantal veroordelingen blijft achter. Onder andere door gebrek aan getuigen.

 

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×