Dansende koeien in de Oostvlietpolder. Op 15 april zijn ze te zien als de om 11.00 uur voor het eerst dit jaar de wei in mogen.

Koeien bijna weer naar buiten op Elza Hoeve

De koeien van melkveehouder Wilbert van der Post gaan weer de wei in. Op zaterdag 15 april gaan rond 11.00 uur de staldeuren open en gaan de koeien voor het eerst dit jaar weer naar buiten. Dat is iets later dan bij sommige andere boeren, maar dat heeft volgens Van der Post een hele goeie reden. Pas nu is het gras voldoende aangegroeid en kunnen de koeien ook naar hartenlust grazen.

Wie de koeien wil zien als ze de weide in dansen, is welkom bij de Elza Hoeve aan de Vlietweg 82 in de Oostvlietpolder. “Kom wel met de fiets”, zegt Wilbert, want het aantal parkeerplaatsen voor auto’s is beperkt. Honden zijn niet toegestaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×