(Foto's: Emile van Aelst).

Mini-bios voor slechtzienden doet Leiden aan

Sinds gisteren toert Nederlands kleinste bios op wielen door het land. In de mini-bios kunnen voorbijgangers zelf ontdekken hoe audiodescriptie voor blinden en slechtzienden bij film en televisie werkt. Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk petities op te halen voor méér audiodescriptie op de Nederlandse televisie.

Bij audiodescriptie beschrijft een stem wat er op het scherm gebeurt. Blinden en mensen met een visuele handicap kunnen een film of televisieserie zo veel beter volgen.

Om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen, reist een promotieteam met de kleinste bios op wielen door het land. Leiden had de primeur. De mini-bios was voor het eerst te bewonderen en uit te proberen op de Lange Mare.

Annabel van der Meulen in gesprek met Eveline Ferwerda en Bianca Stokkingreef. 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×