Voor de zomer duidelijkheid over Humanities Campus aan Witte Singel

1

De komende maanden gebruikt wethouder Dirkse om een vervolgplan uit te werken voor de realisatie van de door de Universiteit Leiden zo gewenste nieuwbouw aan de Witte Singel. In juni komt hij met een voorstel naar de gemeenteraad, een maand later moet de knoop worden doorgehakt. Dirkse beloofde gisteravond tijdens een door het CDA aangevraagd spoeddebat dat de gemeente vol inzet op doorgang van de plannen van de universiteit. Eventuele noodzakelijke wijzigingen in die plannen worden de komende tijd met alle partijen besproken.

Chris de Waard sprak na het spoeddebat met CDA-raadslid Moniek van Sandick en D66-wethouder Paul Dirkse.

Het stadsbestuur gaat er vanuit dat de campus gewoon op het Witte Singel Doelencomplex kan komen. Voor de bewoners van 58 sociale huurwoningen van woningcorporatie De Sleutels op het terrein moet volgens Dirkse een oplossing komen die voor alle partijen aanvaardbaar is: “We hebben echt alle partijen nodig voor een goede oplossing”.

 

Delen

1 reactie

  1. natuurlijk bewoners moeten weer wijken. laten ze het sportveld net naast de grote beer maar bebouwen en het lak theater maar ook grondig verbouwen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.