Voor de zomer duidelijkheid over Humanities Campus aan Witte Singel

De komende maanden gebruikt wethouder Dirkse om een vervolgplan uit te werken voor de realisatie van de door de Universiteit Leiden zo gewenste nieuwbouw aan de Witte Singel. In juni komt hij met een voorstel naar de gemeenteraad, een maand later moet de knoop worden doorgehakt. Dirkse beloofde gisteravond tijdens een door het CDA aangevraagd spoeddebat dat de gemeente vol inzet op doorgang van de plannen van de universiteit. Eventuele noodzakelijke wijzigingen in die plannen worden de komende tijd met alle partijen besproken.

Chris de Waard sprak na het spoeddebat met CDA-raadslid Moniek van Sandick en D66-wethouder Paul Dirkse.

Het stadsbestuur gaat er vanuit dat de campus gewoon op het Witte Singel Doelencomplex kan komen. Voor de bewoners van 58 sociale huurwoningen van woningcorporatie De Sleutels op het terrein moet volgens Dirkse een oplossing komen die voor alle partijen aanvaardbaar is: “We hebben echt alle partijen nodig voor een goede oplossing”.

 

Leiden Politiek Science Humanities Campus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×