Kostbare zoektocht naar verloren portofoon levert niets op

6

Zondagavond hebben duikers van de brandweer in de Maresingel een tijdlang gezocht naar een portofoon die een handhaver van de Gemeente Leiden in het water had laten vallen. Bij de zoekactie was naast de brandweer ook de politie en de waterpolitie betrokken. Door de enorme inzet trok de hele actie nogal wat bekijks.

Delen

6 reacties

  • René Dentener op

   In Leiden maken de BOA’s/GOA’s (de gemeentelijke handhavers) gebruik van C2000 portofoons met encryptie. Daarom kunnen ze bij verlies beter niet in handen vallen van onbevoegden. De porto’s zijn gekoppeld aan het communicatienetwerk van de politie, hoewel blijkens de openbare informatie de zogenaamde ‘rode knop’ erop nog niet gekoppeld is aan de regionale meldkamer. Vreemd overigens dat je zo’n ding verliest, normaal zit het toch in een holster o.i.d.?

   • Burger zonder steunkousen op

    Als die dingen werkelijk zo cruciaal zijn over het overleven van onze species, dan zullen zij toch wel uitgerust zijn met een zelfvernietigingsmodus, die automatisch geactiveerd wordt zodra het apparaat meer dan 50 cm van de drager verwijderd is?

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.