(Foto: Gemeente Leiden).

Gemeente vervangt aarde onder bomen

Op sommige plekken in Leiden drukken boomwortels de bestrating omhoog. Dat zorgt voor een lelijk straatbeeld en onveilige situaties. De gemeente Leiden gaat daarom komende maanden aarde wegzuigen onder boomwortels op de Middelste-, Uiterste- en Herengracht. Dat wegzuigen gebeurt met een enorme stofzuiger. Daarna wordt voedingsrijke aarde teruggestort, wat de wortels stimuleert om meer naar beneden te groeien.

Het gaat alleen om Lindebomen en Platanen, omdat deze bomen de meeste problemen veroorzaken. Later dit jaar zijn de bomen in de Vreewijkbuurt, 4e Binnenvestgracht,  de oostzijde van het Rapenburg en een gedeelte van de Rooseveltstraat aan de beurt. Nadat de aarde is weggezogen wordt ook de beschadigde straat hersteld. Daarna moet de situatie zeker vijftien jaar goed blijven.

De procedure is al een aantal jaar gaande en per jaar is er een budget beschikbaar om straten onder handen te nemen. Een aantal plekken in de Haven en de Vervestraat zijn al eerder hersteld.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×