(Foto's: Emile van Aelst).

Minister-president bezoekt Matthäus Passion in Pieterskerk

Het Bachkoor Holland brengt vandaag in de Pieterskerk weer de Matthäus Passion ten gehore. Elk jaar komen nationale en internationale gasten naar Leiden om samen met de burgemeester deze bijzondere uitvoering bij te wonen. Dit jaar is ook premier Mark Rutte weer aanwezig. De minister-president is het ene jaar in Leiden en het andere jaar bij de voorstelling in Naarden.

Het publiek en het het Bachkoor Holland maken zich op voor deel twee van de bijna 3,5 uur durende uitvoering van de Matthäus Passion. (Foto: Paul Laudy).

De gasten, waaronder ook ander politieke kopstukken als Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA) en Henk Krol (50PLUS), werden vooraf door het Leidse college van burgemeester en wethouders ontvangen in het koor van de Pieterskerk.

De Matthäus Passion is de langste en een van de bekendste composities van Johann Sebastian Bach. Het vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het Evangelie naar Mattheus. Na dertig jaar is het vandaag de laatste keer dat het Bachkoor Holland de uitvoering in de Pieterskerk verzorgt.

Het Bachkoor Holland behoort tot de weinige koren die de Matthäus Passion zo goed kan uitvoeren. Het koor is sinds de oprichting in 1921 beroemd om het bijzonder hoge niveau van haar uitvoeringen, die zeer trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Onder leiding van dirigent Gijs Leenaars werkt het koor met topsolisten uit binnen- en buitenland. de 38-jarige Leenaars is naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×