(Archieffoto: Emile van Aelst).

Wereldkampioenschap van Leiden bijna van start

Duizenden hardlopers zullen vanavond weer hun jaarlijkse rondje over de Leidse singels lopen. Om 19.30 uur wordt het startschot gegeven voor de 42e Leidsch Dagblad Singelloop, ook wel het officieuze WK van Leiden genoemd. Dit jaar is de eer aan Ajax-aanvoerder Davy Klassen om de lopers weg te schieten. Klaassen is ambassadeur van de Leidse Ricardo van Rhijn Foundation, één van de goede doelen van de Singelloop.

Topfavoriet voor de winst is dit jaar Flores Weverling. In 2015 schreef hij de prestigieuze titel al op zijn naam. “Een van mijn mooiste prestaties”, zegt Weverling. Het is voor hem moeilijk kiezen wat zwaarder weegt, de overwinning bij de Singelloop, of zijn 3e plaats op het NK indoor op de 3000 meter dit jaar. Vorig jaar moest hij zijn maatje Noah Schutte voor zich dulden, maar die zit dit jaar voor studie en training in Amerika. En aangezien Schutte daar net zijn record op de 10 kilometer heeft aangescherpt, “mag hij daar nog wel even blijven”, grapt Weverling. Dit jaar gaat hij de strijd aan met Seppe van ’t Westende, een andere teamgenoot bij Leiden Atletiek.


Teun de Reede sprak met Flores Weverling en Seppe van ’t Westende over hun deelname aan de Singelloop en wat de beste tactiek is om er met de winst vandoor te gaan. Organisator Tim Brouwer de Koning was ook aanwezig in de studio om de mannen startnummers 1 en 2 te overhandigen.

Om 19.15u verzorgt SportCity weer de warming-up in het startgebied op de Langegracht voor de verwachte 6000 deelnemers. Startnummers kunnen vandaag tot 16.00 uur nog voor 4,00 euro worden gekocht bij het politiebureau aan de Langegracht. Daarna kan dat voor 5,00 euro in het startgebied. De opbrengst van de startbewijzen gaat dit jaar naar acht goede doelen.

Eén van die goede doelen, het Singelpark, is dit jaar ook het thema van de Singelloop. Dat betekent dat op de medaille een afbeelding van het Singelpark staat. Naast het Singelpark worden ook Oogvereniging Leiden e.o., Topaz Zuydtwijck, EHBO Vereniging Oegstgeest, Stichting Jeugd en Welzijn Leiden, Scouting Shawano’s en Topaz Overduin ondersteund.

Inwoners van Leiden die zelf niet meedoen met de Singelloop worden uitgenodigd de hardlopers aan te moedigen. Want de Leidse Singelloop is naast de Taptoe en de Grote Optocht tenslotte één van die evenementen waar de ‘ene helft van Leiden naar de andere helft kijkt’.


Voorzitter Gertjan van Geen van de Leidsch Dagblad Singelloop was twee weken geleden al te gast bij SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM. Daar vertelde hij aan Teun de Reede onder andere over de organisatie, het thema en de goede doelen van de 42e Leidsch Dagblad Singelloop.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×