Symbolen onthuld voor Singelpark

4

Een deel van de speciaal voor het Singelpark ontworpen metalen symbolen is vandaag onthuld in het Huigpark. Ook de nieuwe bankjes die overal langs het water van de singel komen, werden door wethouder Dirkse gepresenteerd, evenals de zogenaamde ‘hortusbakken’. Dat zijn grote plantenbakken die door DZB zijn ontworpen in de stijl van de beeldtaal van het singelpark. De grote houten bakken in de Hortus Botanicus dienden als inspiratiebron.

Chris de Waard ging naar de onthulling en sprak met wethouder Dirkse en met projectleider Marjolein Thon van de gemeente Leiden.

Alle elementen moeten in de toekomst gaan zorgen voor de herkenbaarheid van het kilometerslange park om het centrum van Leiden. De symbolen zorgen daarnaast ook voor vrolijkheid en kleur in het groene park dat uiteindelijk uit dertien deelgebieden zal bestaan. Tussen die gebieden die elk een eigen karakter krijgen, komen toegangspoorten in dezelfde stijl als de bakken en de symbolen.

(Video: Chris de Waard).

Na de verschillende onthullingen was er ook nog een klein feestje in het Huigpark voor de kinderen van basisschool Woutertje van Leyden. Op, om en onder de singelparksymbolen hadden de Vrienden van het Singelpark paaseitjes verstopt. Nog voordat de meester kon uitleggen wat de bedoeling was klonk er al een enthousiaste schreeuw: “Ik zie er al eentje!” Toen was er geen houden meer aan en bestormden de kinderen het park op zoek naar de chocolade-eitjes.

Delen

4 reacties

 1. Tja, zal wel te cynisch zijn, maar van het extra groen merk ik nog maar bar weinig.
  Bomen worden in grote hoeveelheden gekapt, stoeptegels worden gelicht om wat plantjes neer te zetten.
  Het singelpark krijgt paar bankjes, paar plantenbakken, maar wat schieten we er per saldo mee op?
  Het kost veel geld, maar de luchtkwaliteit zie ik er niet veel beter door worden. Hopelijk blijk ik ongelijk te krijgen….

 2. Micheal Snyder op

  Dit centrumverslaafde, neoliberale college onder aanvoering van VVD66 gaat natuurlijk vooral voor beton en asfalt Symbolen in de vorm van ringwegen, auto garages en betonhobbies als Lorentz en Megabioscopen. Natuurlijk is aanplant van bomen in en de vergroening van de Stad toe te juichen. Maar zie het als de groenrechtse Symbolen van dit college. Eigenlijk haten die lui gewoonweg het groen en de laatste restjes natuur. Dat scoort n.l. niet in de carriere ambities van deze regenten in dienst van het huidige symbool kapitalisme.
  Intussen worden stilletjes maar met volle instemming van deze regenten en hun vriendjes in Den Haag de polders rond Leiden ontdaan van duizenden bomen, weilanden verwoest, weidevogels en bewoners verjaagd of weggepest. Voor het symbool van de auto- en groeiverslaving. Dat is niet een groene, maar een symbolisch gitszwarte toekomst voor deze prachtige Stad. Dat het geweten schijnbaar in de provincie wel begint te knagen blijkt uit de volgende symbolische bijdrage van de hypocriete fractie van de VVD in Zuid Holland.
  https://zuidholland.vvd.nl/nieuws/21783/bescherming-weidevogels-pak-alle-oorzaken-tegelijk-aan

 3. Voor het verplaatsen van het busstation van het stationsplein naar het Terweepark moeten er ook 44 bomen worden gekapt. Bovendien moet de oude villa aan de Rijnsburgerweg worden gesloopt.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline