(Foto's: Chris de Waard).

Symbolen onthuld voor Singelpark

Een deel van de speciaal voor het Singelpark ontworpen metalen symbolen is vandaag onthuld in het Huigpark. Ook de nieuwe bankjes die overal langs het water van de singel komen, werden door wethouder Dirkse gepresenteerd, evenals de zogenaamde ‘hortusbakken’. Dat zijn grote plantenbakken die door DZB zijn ontworpen in de stijl van de beeldtaal van het singelpark. De grote houten bakken in de Hortus Botanicus dienden als inspiratiebron.

Chris de Waard ging naar de onthulling en sprak met wethouder Dirkse en met projectleider Marjolein Thon van de gemeente Leiden.

Alle elementen moeten in de toekomst gaan zorgen voor de herkenbaarheid van het kilometerslange park om het centrum van Leiden. De symbolen zorgen daarnaast ook voor vrolijkheid en kleur in het groene park dat uiteindelijk uit dertien deelgebieden zal bestaan. Tussen die gebieden die elk een eigen karakter krijgen, komen toegangspoorten in dezelfde stijl als de bakken en de symbolen.

(Video: Chris de Waard).

Na de verschillende onthullingen was er ook nog een klein feestje in het Huigpark voor de kinderen van basisschool Woutertje van Leyden. Op, om en onder de singelparksymbolen hadden de Vrienden van het Singelpark paaseitjes verstopt. Nog voordat de meester kon uitleggen wat de bedoeling was klonk er al een enthousiaste schreeuw: “Ik zie er al eentje!” Toen was er geen houden meer aan en bestormden de kinderen het park op zoek naar de chocolade-eitjes.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Singelpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×