(Foto: Claudia Thunnissen).

Park Matilo werkt mee aan Nationale Romeinenweek

Het Archeologische Park Matilo doet mee met de vierde editie van de Nationale Romeinenweek die 29 april van start gaat. Het thema is dit jaar ‘100% Romeins?’.

Zondag 30 april vindt er van 12.00 uur tot 16.00 uur een Romeinse Zondag in het park plaats met onder andere een speedlezing over Germaanse en Romeinse kaas door Claudia Thunnissen. Ook is er een informatie- en boekenstand waar de archeologische vraagbaak Tom Hazenberg de hele middag allerlei vragen beantwoordt.

Verder zijn er rondleidingen door het park met aandacht voor de opzet van het castellum, bijzondere vondsten en de historische tuinen van Matilo. Bij de handboogvereniging Sagittatus kunnen kinderen meer leren over het Romeinse boogschieten en zelf een boog uitproberen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×