(Foto's: Reanne van Kleef).

Duizenden Leidse schoolkinderen op Koningsspelen

Bij Leiden Atletiek werd vanmorgen door sportwethouder Paul Dirkse het startschot gegeven voor alweer de vijfde editie van de Koningsspelen. Hoewel deelname niet verplicht is, doen bijna alle Leidse basisscholen en daarmee zo’n 9000 kinderen mee met het evenement. De Koningsspelen starten ieder jaar met een gezond ontbijt, gevolgd door een sportdag.


Reanne van Kleef sprak na het officiële startschot bij Leiden Atletiek met organisator Hans Kallenberg, sportwethouder Paul Dirkse en een aantal deelnemers.

Landelijk wordt er voor de organisatie van de Koningsspelen vaak naar Leiden gekeken, vertelt organisator Hans Kallenberg. “In Leiden maken we een combinatie tussen de basisscholen en de hogere scholen. De oudere leerlingen begeleiden bij ons de basisschoolkinderen. Landelijk willen ze daar ook graag naartoe.”

 

Leiden Onderwijs Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×