Duizenden Leidse schoolkinderen op Koningsspelen

4

Bij Leiden Atletiek werd vanmorgen door sportwethouder Paul Dirkse het startschot gegeven voor alweer de vijfde editie van de Koningsspelen. Hoewel deelname niet verplicht is, doen bijna alle Leidse basisscholen en daarmee zo’n 9000 kinderen mee met het evenement. De Koningsspelen starten ieder jaar met een gezond ontbijt, gevolgd door een sportdag.


Reanne van Kleef sprak na het officiële startschot bij Leiden Atletiek met organisator Hans Kallenberg, sportwethouder Paul Dirkse en een aantal deelnemers.

Landelijk wordt er voor de organisatie van de Koningsspelen vaak naar Leiden gekeken, vertelt organisator Hans Kallenberg. “In Leiden maken we een combinatie tussen de basisscholen en de hogere scholen. De oudere leerlingen begeleiden bij ons de basisschoolkinderen. Landelijk willen ze daar ook graag naartoe.”

 

Delen
LeidenWalk

4 reacties

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.