ZZ Leiden naar halve finale play-offs

0

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball won gisteren in de Vijf Meihal de derde wedstrijd in de kwartfinales tegen Apollo Amsterdam met 75-56. Daarmee plaatsten de Leidenaren zich uiteindelijk toch nog overtuigend voor de halve finale. Landstede Zwolle is daarin de tegenstander.

ZZ Leiden had afgelopen zaterdag een slechte start in de play-offs: thuis werd de eerste wedstrijd tegen Amsterdam met 79-82 verloren. De ploeg liet het hoofd echter niet hangen en pakte in de tweede wedstrijd in Amsterdam wel de overwinning. Omdat de kwartfinale volgens een best-of-3 systeem wordt gespeeld, betekende dat een beslissingswedstrijd in de Vijf Meihal.  Ook in het derde duel had ZZ Leiden moeite met de Amsterdammers. Pas in het tweede kwart liep ZZ Leiden echt uit. Een uitgebreid verslag en de statistieken zijn te vinden op de website van de Dutch Basketball League.

De halve finale wordt gespeeld volgens het best-of-7 systeem. De eerste wedstrijd is zondag in Zwolle. Woensdag 26 april om 20.00 uur staat de eerste thuiswedstrijd in de halve finale op het programma.

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.