Leids Voetbalkwartiertje: de chaos van LSVV'70, een topscheidsrechter en de gezonde sportkantine

De vierde aflevering van ‘Leids voetbalkwartiertje‘ staat online. Met dit online voetbalprogramma geven Leidenamateurvoetbal en Sleutelstad aandacht aan alle aspecten van de Leidse voetbalwereld. In deze aflevering: De chaos en het fanatisme van LSVV’70, een kijkje achter de schermen bij scheidsrechter betaald voetbal Allard Lindhout en de gezonde sportkantine van DoCoS in samenwerking met Sligro en KNVB.

De studentenvoetballers van LSVV’70 staan bekend om hun eeuwige grappen en grollen, maar zijn aan de andere kant ook heel fanatiek. Inmiddels spelen ze in de derde klasse en daar willen ze ook blijven. We volgden het team tijdens de voorbereiding op een wel heel bijzondere wedstrijd: de kampioenswedstrijd van mede Kikkerpolderbewoner (‘huisbaas’) Lugdunum. Zoals verwacht ging er het één en ander mis…

De Leidse regio brengt niet alleen regelmatig profvoetballers voort, maar ook een topscheidsrechter. Allard Lindhout is geboren in Warmond, woont nu in Voorhout en is scheidsrechter in het betaald voetbal. Het is een kwestie van tijd voordat hij zijn eerste klassieker mag fluiten. Wij liepen een dagje met hem mee en kregen te zien wat je er voor moet doen om als scheidsrechter een topprestatie te kunnen leveren.

Bier, patat, broodjes bal. Voetbalkantines zijn doorgaans niet het toonbeeld van gezond eten. DoCoS laat zien dat het ook anders kan. Samen met Sligro Leiden en de KNVB werken ze aan een gezonder aanbod in de kantine en zorgen ze met het ‘Lekker bezig’ programma voor fruit bij de jongste jeugdteams. En die frituurpan hoeft zeker niet weg, maar mensen kunnen nu ook kiezen voor een broodje gezond. Welke vereniging durft het ook aan om voor een gezonde sportkantine te gaan? Lekker, makkelijk én gezond!

Elke maand komt er een nieuwe aflevering van Leids Voetbalkwartiertje online. Voor het programma wordt hulp gevraagd aan voetballiefhebbers zelf. Bijzondere voetbalverhalen zoals het grootste voetbaltalent, de beste vrijwilliger, het oudste lid, een supersupporter of iemand met een fantastische ervaring kunnen worden aangemeld. Elke maand kiest de redactie het meest indrukwekkende verhaal uit en krijgt deze persoon een mooi plekje in de uitzending.

Ook leuke Leidse voetbalfilmpjes kunnen worden ingestuurd. Van mooie doelpunten tot overwinningsdansjes en kleedkamerrituelen, alles is welkom. Inzendingen kunnen naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl of sport071@sleutelstad.nl. Blijf op de hoogte en volg Leids Voetbalkwartiertje ook op Facebook.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×