Opslagruimte huren voor particulieren en bedrijven

Soms kan het nodig zijn om spullen tijdelijk op te slaan, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen en niet direct uw nieuwe woning in kunt, als u tijdelijk uit uw woning moet vanwege een verbouwing of als u net even ruimte te kort komt in uw woning. Voor dit soort situaties zijn er in het hele land tal van opslagruimtes waar u spullen tijdelijk kunt opslaan. Dit geldt niet alleen voor persoonlijke spullen en meubels, maar ook voor bedrijven. Denk hierbij aan de tijdelijke opslag van een bedrijfsarchief of het bewaren van andere goederen zoals voorraad. Hieronder geven we u enkele tips om een opslagruimte zo efficiënt mogelijk te benutten.

Denk de hoogte in bij opslag huren

Opslagruimtes worden altijd per kubieke meter verhuurd. Daarom is het slim om in de hoogte te denken: hoe minder vloeroppervlak u nodig heeft, hoe goedkoper u uit bent. Dat kan vaak al vanaf enkele kubieke meters. De huurprijs van een opslagruimte wordt soms ook bepaald door de ligging in het pand. Zo kan het zijn dat een opslag op de begane grond duurder is dan dezelfde ruimte op een verdieping. Wees niet bang voor eindeloos traplopen: de meeste opslagbedrijven zijn uitgerust met een goede en ruime lift.

Het gemak van verhuisdozen

Kleine spullen kunt u inpakken in verhuisdozen, die vaak te koop zijn bij verhuisbedrijven of bedrijven die opslagruimtes verhuren. Daarbij is het wel zaak om zwaardere spullen zoals boeken over meerdere verhuisdozen te verdelen. U kunt dan de dozen opvullen met lichtere spullen zoals huishoudtextiel of kleding. Verhuisdozen kunnen een gewicht tot zo’n 50 kilo aan, maar minder gewicht is iets vriendelijker voor uw rug, zeker als u de dozen moet stapelen. Daarbij geldt dat de zwaarste dozen het beste onderop kunnen staan. De lichtere dozen stapelt u daar dan precies bovenop, zodat de dozen op het sterkste punt steunen.

Richt uw opslag efficiënt in

Als u spullen in uw opslag plaatst die u tijdens de opslag nodig kunt hebben, dan kunt u deze het beste zoveel mogelijk vooraan zetten, zodat u er gemakkelijk bij kunt. Dat begint al met het inladen van uw bestelbus of aanhanger. Als u de spullen die u nog nodig heeft als eerste in uw bestelbus plaatst, dan belanden ze als laatste in de opslag en staan deze dus vooraan.

Sluit uw opslag goed af

Ten slotte is het belangrijk dat uw spullen veilig liggen opgeslagen. Zorg daarom voor een goed hangslot om uw opslagruimte mee af te sluiten. De meeste opslagruimtes hebben een deur die sluit met een schuifpen die u op slot doet met een los hangslot. Deze kunt u vaak kopen bij het opslagbedrijf, maar u kunt ook een hangslot van uzelf gebruiken. Dit afsluiten met een eigen of nieuw hangslot is een kwestie van aansprakelijkheid: met een eigen slot weet u zeker dat u de enige bent die in het bezit is van een sleutel. Als u een hangslot van het opslagbedrijf koopt, dan weet u zeker dat het past en dat het niet los te breken is. Zorg er om deze reden ook voor dat u de sleutel niet kwijtraakt, anders kunt u niet meer bij uw spullen.

Advertorial Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×