(Foto's/video: Chris de Waard).

Water buitenbad de Vliet ijskoud bij opening

De start van het buitenzwemseizoen bij zwembad De Vliet verliep afgelopen zaterdagmorgen onder ijselijke omstandigheden. Doordat eerder vorige week de waterleiding naast het zwembad was doorboort bij het planten van een boom, moest het zwembad worden leeggepompt voor de reparatie. Het vullen was vrijdag op tijd klaar. Vervolgens moest het water op temperatuur gebracht worden.

Chris de Waard was bij de opening en sprak met enkele zwemmers en met Jeroen Zijl die de machines in het zwembad bedient.

“Het water was vrijdagavond 17,5 graden,” zegt Jeroen Zijl die in De Vliet de machines bedient. “Maar ’s nachts viel de kachel uit en nu is het maar 17 graden. Een stuk kouder dan de 23 à 24 graden die we normaal aanhouden”. Het weerhield enkele tientallen zwemmers er niet van om het water in te gaan. “Maar het is wel ijskoud hoor,” was een veelgehoorde opmerking.

Koud. Dat was in een woord samengevat de eerste duik in De Vliet afgelopen zaterdag.

De afgelopen dagen is het zwemwater verder opgewarmd. Gisteren al tot boven de 20 graden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×