Sonja Bierenbroodspot bij de plek aan de Beestenmarkt waar Rederij Rembrandt al 65 jaar vertrekt voor rondvaarten door Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Woensdag gratis varen in Leiden

Aanstaande woensdag kunnen er de hele dag gratis rondvaarten gemaakt worden in Leiden. Rederij Rembrandt aan de Beestenmarkt bestaat die dag precies 65 jaar en dat wordt gevierd met gratis rondvaarten door Leiden. “We varen vanaf 10.00 uur tot de laatste vaart om 16.30 gratis vanwege onze verjaardag”, zegt Sonja Bierenbroodspot van de rederij. “We varen dan al 65  jaar vanaf de Beestenmarkt”.

Afgelopen maanden zijn de rondvaartboten van de jarige Rederij Rembrandt klaargemaakt voor het nieuwe vaarseizoen. (Foto: Rederij Rembrandt).

Er is woensdag lk half uur een afvaart van 45 minuten. Van 12.00 uur tot 15.00 uur staat er bovendien een Shantykoor op de Beestenmarkt.

Ook gratis varen voor 70-plussers

Het toeval wil dat op dezelfde dag ook de Leidse rederij gratis door de stad vaart. Het Centre for Human Drug Research (CHDR) en Stichting De Leidse Rederij willen iets doen voor de 70-plussers uit Leiden en omgeving en daarom is er voor deze groep van woensdag 3 mei t/m woensdag 14 juni elke woensdag om 10.30 uur een gratis rondvaart door de grachten en singels van Leiden. De bemanning vertelt onderweg over het CHDR en de vele bezienswaardigheden in de historische binnenstad.

“We hebben nog plekjes vrij,”zegt Daaf Sloos van de Leidse Rederij. “70-plussers zijn meer dan van harte welkom om samen met vriend of vriendin, partner of bijvoorbeeld buurman of buurvrouw mee te varen met ‘De Zilvervloot’ zoals we de rondvaart hebben genoemd. Enige voorwaarde is dat alle meevarenden 70-plus zijn”.

Aanmelden kan door te bellen met 071-524 64 64. U kunt ook een email sturen naar zilvervloot@chdr.nl.

Cultuur Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×