Christelijke studenten vieren twaalfde lustrum

De Christelijke studentenvereniging VGSL ‘Franciscus Gomarus’ viert dit jaar haar twaalfde lustrum, en daarmee haar zestigjarige bestaan. Op het jaarlijks terugkerende ZevenMeiWeekend – dit jaar van 5 tot 8 mei in Giethoorn – zal het bestuur het Lustrumjaar openen.

Op dinsdagavond 7 mei 1957 werd in Leiden de Vereniging van Gereformeerde Studenten te Leiden opgericht. Enkele studenten, te weten C.C. Jasperse, W.G.H. Bassie en J. Wiegel, splitsten zich af van het grote Societas Studiosorum Reformatorum (S.S.R.) nadat de gereformeerde grondslag van S.S.R. het onderspit begon te delven.

In de jaren erna groeide de VGSL gestaag. Tegen het einde van de twintigste eeuw werd het exclusief vrijgemaakte karakter van de vereniging niet langer als noodzakelijk ervaren om aan de doelstelling van de vereniging te voldoen. Om deze wens tot uiting te laten komen werd op maandagavond 30 juni 1997 de VGSL ‘Franciscus Gomarus’ heropgericht. Hiermee kreeg de vereniging een meer open karakter.

Het zestigjarige bestaan wordt dit jaar groots gevierd met leden, reünisten en belangstellenden. Op 1 juli is het Lustrumconcert in Leiden. Daar is iedereen welkom. In de week voorafgaand aan de Dies Natalis – de Lustrumweek – zijn er tal van activiteiten en festiviteiten. In het najaar gaat de vereniging op Lustrumreis naar een Europese bestemming en wordt er een Lustrumbundel uitgebracht.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×