Zaterdag duurzaamheidsmiddag bij BplusC

Aanstaande zaterdag organiseren wijkambassadeur duurzaamheid Jeroen Schrama en Ckees van Oijen van het Groene Idee Café samen met BplusC een duurzaamheidsmiddag in de centrale bibliotheek in de Nieuwstraat. “Omdat we de omslag naar een duurzame samenleving alleen voor elkaar kunnen krijgen als iedereen meedoet, licht Schrama het doel van de bijeenkomst toe: “De bedoeling is om de bezoekers van de bibliotheek op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met verschillende lokale, duurzame initiatieven, waarmee Leidenaren overgehaald moeten worden om een stukje duurzamer te worden”.

Naast informatiestands tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn er om 14.00 drie pitches die ingaan op de mogelijkheden voor vergroening in, op en rond de eigen woning en om 15.00 uur drie pitches over afval en manieren om de Leidse afvalberg te verkleinen.

Programma:

14.00 Wijkambassadeurs duurzaamheid (de mogelijkheden in huis voor meer wooncomfort, lagere lasten en een beter milieu)
14.05 Groene Daken (meer groen, op je dak. Goed voor de bijen, de wateropvang en een koeler huis in de zomer)
14.10 Operatie Steenbreek (vergroen je tuin om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen)

15.00 Green Deal 1000 hectare nieuwe stedelijke natuur (en de kansen voor Leiden hierin)
15.05 Stichting Duurzame Horeca (minder voedselverspilling en afvalscheiding in de horeca)
15.10 Plastic Soup Surfer (minder plastic in de oceanen onder andere door zijn strijd voor statiegeld op kleine petflessen)

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×