'Wij van de Fabriek' was een van de recente voorstellingen van het Leidse theatergezelschap. (Foto: PS|Theater).

Fonds Podiumkunsten honoreert aanvraag PS|theater alsnog volledig

PS|theater, het stadsgezelschap van Leiden, ontvangt alsnog voor de gehele periode 2017-2020 een bijdrage uit de meerjarenregeling van Fonds Podiumkunsten. Dat heeft het Fonds besloten. Inhoudelijk was het Fonds Podiumkunsten gecharmeerd van PS|Theater, maar er was niet voldoende geld om alle goed beoordeelde aanvragen te honoreren.

Chris de Waard in gesprek met Pepijn Smit over de alsnog toegekende subsidie voor PS|Theater.

Eerder werd al bekend dat PS|theater voor 2017 een bijdrage zou krijgen. Afgelopen week maakte het eveneens deels Leidse toneelgezelschap Moeremans & Sons bekend te stoppen. Daardoor komt bij het fonds geld vrij. Dat subsidiegeld wordt nu aangewend voor andere gezelschappen die een positief advies van het fonds kregen maar waarvoor de middelen ontoereikend waren. PS|theater hoort daarbij.

Artistiek leider Pepijn Smit van PS|Theater is opgetogen: “We kunnen nu niet alleen meer gaan doen, maar vooral ook langer vooruit plannen. Tot nu toe moesten we toch elke voorstelling als project benaderen en kijken of het financieel rond kwam. Met deze bijdrage wordt het mogelijk om ons verder te ontwikkelen en ook de rest van Nederland kennis te laten maken met ons werk. Onze plannen zoals we die voor de komende vier jaar bedacht hebben kunnen nu doorgang vinden.”

De meerjarige activiteitensubsidie van het Fonds Podiumkunsten is bedoeld voor activiteiten die bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardig en pluriform aanbod van professionele podiumkunsten in Nederland en het opbouwen en bereiken van een publiek daarvoor.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×