Emine Güney vertelt in de Sleutelstad studio over de beste moeder van Leiden verkiezing. (Foto: Reanne van Kleef).

Zoektocht naar beste moeder van Leiden

Nog maar anderhalve week en dan is het Moederdag. Dat leek Emine Güney van de Leidse Stichting Güney een mooie gelegenheid om op zoek te gaan naar de leukste, liefste of beste moeder van Leiden. Ze sloeg de handen ineen met Wils Spies van Wijkcomité de Kooi en organiseerde de zoektocht die tijdens een speciale Ladies Night in buurthuis Op Eigen Wieken op 13 mei moet uitmonden in een finale waar de ‘beste mama van Leiden’ in het zonnetje wordt gezet door wethouder Roos van Gelderen.

Emine Gunay vertelt aan Chris de Waard over haar zoektocht naar de beste mama van Leiden.

Kinderen uit heel Leiden kunnen hun moeder aanmelden voor de begerenswaardige titel. “Dat hoeft geen heel lang verghaal te zijn”, zegt Emine: “Kinderen kunnen gewoon uitgaan van de zin ‘Mijn moeder is de beste mama van de hele wereld omdat…’ en die zin afmaken.

Günay hoopt er zo ook achter te komen welke maatschappelijke activiteiten de moeders zoal uitvoeren. Voordragen kan door een mail te sturen aan stichting.guney@gmail.com. Die stichting is opgericht door de in 2015 overleden vader van Emine. Hasan Güney was jarenlang voorzitter van de Turkse Moskee in De Kooi.

Tijdens de Ladies Night worden alle voorgedragen moeders en hun kinderen verwacht in het buurthuis aan het Valkenpad. “Voor een hapje en drankje wordt gezorgd dus de moeders hoeven die avond niet te koken”, lacht Emine. Om 18.00 uur is iedereen welkom. Op de avond draait dj Kerime en wordt er bingo gespeeld. Daarna maakt de jury bekend wie de beste mama van Leiden is geworden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×