Impressies van het gebouw aan de Zoeterwoudsesingel na herontwikkeling. (Afbeeldingen: VORM).

Luxe herenhuizen en appartementen aan Zoeterwoudsesingel

Aan de Zoeterwoudsesingel 33-34, tussen de ingang van de Lorentzhof en de Lammenschansweg, wordt de voormalige kinderkliniek Sint Lidwinahuis, gebouwd in 1933, het komende jaar herontwikkeld. Als de Leidse gemeenteraad met de plannen instemt, komen er acht Herenhuizen en tien stadsappartementen. Achter het gebouw komt een parkeerplaats voor 21 auto’s.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Laudy over de herontwikkeling van de voormalige kinderkliniek aan de Zoeterwoudsesingel.

Ontwikkelaar VORM uit Papendrecht gaat het project dat de naam ‘Karakter‘ meekreeg uitvoeren. Medio 2018 wil het bouwbedrijf de woningen opleveren. Het gaat om huizen in het hoge segment. Ze variëren in prijs van 424.00 euro tot bijna een miljoen euro.

“Het historische gebouw heeft als inspiratiebron gediend waarin volop ruimte is gemaakt voor een zeer gevarieerd en exclusief woningaanbod. Waar ooit de zusters Ursulinen de zorg voor katholieke meisjes met een geestelijke beperking op zich namen wordt nu de locatie herontwikkeld tot 18 prachtige nieuwe woningen. Verdeeld over 4 woonlagen, met allemaal een parkeerplaats en grote buitenruimte (tuin, terras, balkon of loggia),” zo meldt de ontwikkelaar op de website van het project.

Het gebouw bestaat uit drie aan elkaar geschakelde woonblokken. Verdeeld over deze blokken worden in totaal vier kapelwoningen, drie herenhuizen en één casco woning gerealiseerd en tien stadsappartementen waaronder één penthouse.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×