(Impressies: Syb van Breda & Co Architects).

Ontwerp fietsbrug over Oude Rijn bij 't Duyfrak gekozen

De gemeente Katwijk, de gemeente Oegstgeest en de provincie Zuid-Holland werken samen aan de plannen voor een fiets- en voetgangersbrug over de Oude Rijn die de wijken ’t Duyfrak in Valkenburg en Oegstgeest aan de Rijn moet gaan verbinden.

De aanbesteding van deze fietsbrug heeft vier inschrijvingen opgeleverd die door een jury zijn beoordeeld. Deze beoordeling heeft een voorlopige winnaar opgeleverd. Het college van gemeente Katwijk, de trekker van het project, is van plan om de klus te gunnen aan de aannemerscombinatie Strukton Infratechnieken/BSB Staalbouw en hun architect Syb van Breda & Co uit Leiden.

De Katwijkse wethouder Klaas Jan van der Bent heeft er alle vertrouwen in dat er eind volgend jaar een mooie, functionele en duurzame brug ligt. “Ontzettend fijn dat er na zo’n lang voortraject nu een fraai schetsontwerp ligt”.

Draaibrug

Het winnend schetsontwerp laat een slanke draaibrug zien die grotendeels is opgetrokken uit staal. De brug draait horizontaal open. Het draaipunt ligt aan de kant van Valkenburg en is naar boven toe vormgegeven als een afgeschuinde pyloon van ongeveer twaalf meter hoog vanaf het brugdek. Op onder meer het thema beeldkwaliteit scoorde de brug hoog. Volgens de jury is de brug rank en slank en opvallend. Door de pyloon heeft de brug een eigen karakter in het gebied. Doordat de brug aan de onderzijde slechts twee steunpunten heeft, is het zicht vanaf het water onder de brug door goed.

Informatieavond

Om de bewoners van Valkenburg en Oegstgeest aan de Rijn en overige belanghebbenden te informeren, organiseert gemeente Katwijk samen met gemeente Oegstgeest een informatieavond. Die wordt gehouden in Leiden. Tijdens de avond wordt het ontwerp van de fietsbrug gepresenteerd en stelt de aannemerscombinatie zich voor.

De informatieavond vindt plaats op dinsdag 16 mei van 19.30 tot 21.00 uur in Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg 10 in Leiden.

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×