(Archieffoto: Rolf Marselis).

Geen Leigh Enobakhare in belangrijke wedstrijd ZZ Leiden Basketball

Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal speelt vanavond in de Vijf Meihal de zesde play-off wedstrijd in de halve finale om de landstitel. De tussenstand is nu 3-2 voor Landstede Zwolle in de best-of-7 reeks. Dat betekent dat ZZ Leiden vandaag moet winnen, anders zijn de Leidenaren uitgeschakeld en zit het seizoen erop.


Reanne van Kleef sprak met bestuurslid Michael Breel van Zorg en Zekerheid  Leiden Basketball over de kansen voor vanavond, het einde van het seizoen en sponsor Zorg en Zekerheid.

Inmiddels is bekend geworden dat Leigh Enobakhare, een belangrijke schakel in de Leidse verdediging, definitief niet mag meedoen vanavond. Hij beging zaterdag een overtreding die hem een schorsing opleverde. ZZ Leiden heeft vanmiddag tevergeefs een poging gedaan om de bond ervan te overtuigen dat de overtreding van Enobakhare minder ernstig was dan zaterdag werd beoordeeld en hem toch mee te laten spelen.

Volgens bestuurslid Michael Breel van ZZ Leiden is de selectie echter super gefocust om vandaag te winnen en met het publiek als zesde man is Leiden in eigen huis zeker niet kansloos. Er zijn nog kaarten beschikbaar en Breel roept alle fans op om vanavond het team aan te komen moedigen. “Het zou theoretisch de laatste wedstrijd van het seizoen kunnen zijn en daar moet je gewoon bij zijn. Maar ik vertrouw erop dat het vanavond goed komt.” De wedstrijd start om 19.00 uur.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×