Op de foto met een Oehoe. Bij de Luifelbaan was dat afgelopen weekeinde eens maar nooit weer vinden ook de winkeliers zelf. (Foto: Ton Laven).

Luifelbaan geschrokken van reacties op geketende roofvogels

De stroom van negatieve reacties op het ‘optreden’ van verschillende uilen en andere roofvogels tijdens de braderie op 5 en 6 mei bij winkelcentrum De Luifelbaan in Leiden Zuid-West is hard aangekomen bij de winkeliersvereniging. “Dit gebeurt nooit meer, daar hebben we wel voor gezorgd”, zegt woordvoerder Koen de Wit.

Jaap van Sandijk sprak met Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren over de roofvogels op de braderie.

De winkeliers wisten van te voren niet dat er roofvogels op de bevrijdingsmarkt aanwezig zouden zijn. De organisatie van de markt is uitbesteed. “Maar een volgende keer zal er zeker op gelet worden dat er geen wilde dieren worden ingezet als attractie”, zegt De Wit die de uilen zelfs ’s middags pas opmerkte. “Ik vond die uil er zelf ook niet al te vrolijk uitzien en dacht nog wat een bange uil is dat. Dan heb ik nog liever een lege plek. We waren nu echt onaangenaam verrast”.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×