Jaar cel geëist voor overvallers tankstation

Een 21-jarige Rijnsburger en een 20-jarige Leidenaar hoorden vorige week bij de Haagse rechtbank twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk tegen zich eisen. Zij worden ervan verdacht op zaterdagmiddag 28 januari 2017 een tankstation in Rijnsburg te hebben overvallen.

Die zaterdag kwamen twee gemaskerde mannen op een scooter aanrijden bij het tankstation. Elk met een mes in de hand stapten zij de shop binnen, bedreigden de kassamedewerker en gingen er vandoor met geld uit de kassa.

Nog dezelfde dag werden de Rijnsburger en de Leidenaar in de woning van de Rijnsburger aangehouden, mede dankzij tips die voortkwamen uit een Burgernet-oproep. In de tas van de Rijnsburger werd briefgeld aangetroffen en op een kast in zijn kamer twee messen. Een van de messen was wit, overeenkomstig de melding. Verder bleek de Rijnsburger de eigenaar van de scooter die bij de overval was gebruikt.

Beide mannen bekennen de overval. De officier van justitie benadrukte dat een overval een ernstig strafbaar feit is en in dit concrete geval ook lokaal voor onrust heeft gezorgd. Hij sprak zijn verbazing uit over de achteloosheid waarmee deze jongemannen op een zaterdagmiddag een overval denken te plegen. “Met dit strafbare feit zullen zij – en ook het slachtoffer – nog de rest van hun leven nog geconfronteerd worden.”

Hoewel de mannen meerderjarig zijn, eist de officier van justitie twaalf maanden jeugddetentie. Dat doet hij omdat de verdachten geestelijk onvolwassen zijn. Als voorwaarden vraagt de officier van justitie om een meldplicht, een drugsverbod en een behandelverplichting.

De rechtbank doet volgende week uitspraak.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×