Een reis om de wereld met Cultural Festival

Tijdens het ISN Cultural Festival kunnen Leidenaren kennismaken met alle culturen die de stad rijk is. Op zaterdag 13 mei presenteren verschillende landen zich met workshops, optredens en lekkere hapjes in Scheltema. Het festival wordt georganiseerd door studenten, maar is bedoeld voor iedereen in Leiden.


Reanne van Kleef sprak een aantal weken geleden met organisatoren Ghislaine Voogd en Gegeen Togooch over Cultural Festival.

“Het Cultural Festival is het grootste evenement voor internationale studenten in Leiden, maar zeker ook voor de inwoners van Leiden en de Leidse studenten”, vertelt organisator Ghislaine Voogd. “Op het festival krijgen internationale studenten een podium om zich te presenteren aan Leiden. Wie ze zijn, wat ze doen en wat ze eten in hun land. Bezoekers zijn zaterdag van harte welkom om kennis te maken met al die culturen.”

Zaterdag vindt alweer de elfde editie van het festival plaats en de organisatie zet zich dit jaar extra in om alle inwoners van Leiden te attenderen op het evenement. “Voor studenten is de drempel vaak wat lager om naar dit soort festivals te gaan. Maar het is zo leuk om als Leidenaar kennis te maken met de internationale studenten die ook in deze stad wonen. Het is heel mooi om te zien dat er op het festival echt een eenheid wordt gevormd. Iedereen praat en danst met elkaar. Dat willen we heel graag aan de Leidse inwoners laten zien.”

Mede-organisator Gegeen Togooch vertelt wat er tijdens het festival te beleven is. “We hebben een dag- en avondprogramma. Overdag zijn er bijna dertig landenteams die allemaal hun eigen cultuur vertegenwoordigen. Ze koken alle lekkere hapjes die in hun land bekend zijn en organiseren allerlei workshops. Ook is er een podium met live-muziek. ’s Avonds is er een afterparty met lokale bands en DJ’s.”

De kosten voor het dagprogramma én de afterparty zijn 5,00 euro. Voor kinderen tot en met 10 jaar en 65plussers geldt het kortingstarief van 3,00 euro. Het dagprogramma is van 12.00 – 18.00 uur en de afterparty start om 21.00 uur. Kijk voor alle informatie op de website van Cultural Festival.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×