(Foto: PR).

Leidse turnsters succesvol in Almelo

De Leidse eredivisieturnsters Juliëtte Pijnacker en Anna Fakkel hebben dit weekend goede zaken gedaan bij de voorwedstrijd in Almelo. Juliëtte kon de bronzen medaille mee naar Leiden nemen en jeugdturnster Anna Fakkel wist zich met haar 5e plaats te kwalificeren voor het NK turnen in Ahoy en voor de toestelfinale sprong. Beide turnsters turnen bij de Amsterdamse eredivisievereniging Turnz Amsterdam Gymnastics.

Juliëtte Pijnacker gebruikte deze wedstrijd als oefenwedstrijd voor de kwalificatiewedstrijd voor het EYOF (European Youth Olympic Festival) dat deze zomer in Hongarije word gehouden. Op 25 mei wordt tijdens de wedstrijd op het IAG toernooi in Den Bosch de plaatsen verdeeld voor de acht turnsters die in de Trajectselectie voor het EYOF terechtkomen. Haar bronzen medaille geeft aan dat de 13-jarige Leidse turnster op de goede weg is.

De 12-jarige Anna Fakkel kende een slechte voorbereiding van deze wedstrijd. Vrijdag liep ze een lichte hersenschudding op, maar dat weerhield Anna niet om vol de wedstrijd in te gaan. En met resultaat: ze behaalde ruimschoots de NK limiet, en ze plaatst zich voor de toestelfinale sprong.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×