(Foto: PR).

De sleutels experimenteert met netten tegen broedende meeuwen

De Sleutels doet dit jaar een proef met netten op platte daken om meeuwenoverlast tegen te gaan. “Tot nu toe is deze methode heel effectief gebleken,” zo laat de corporatie weten.

Meeuwen: aanvallen en krijsen

De overlast van broedende meeuwen is voor De Sleutels een jaarlijks terugkerend probleem bij hun woningen in Leiden en Voorschoten. “De meeuwen vallen mensen aan en hun gekrijs is oorverdovend. Dat geeft een onveilig gevoel. Bewoners kunnen soms niet eens meer rustig op hun balkon zitten”.

Proef met netten

De Sleutels krijgt in het broedseizoen altijd veel klachten van huurders die last van de meeuwen hebben. Daarom is dit jaar gestart met een proef. Aan de Top Naeffstraat en de Henriëtte Roland Holststraat In de Stevenshof en in Voorschoten aan de Prins Bernhardlaan zijn netten op de platte daken gelegd. Die zijn ontwikkeld door een dakdekker en blijken volgens De Sleutels goed te werken: “Tot nu toe zijn er geen nesten meer op deze gebouwen gekomen. Als dit de rest van het broedseizoen zo blijft, breiden we dit volgend jaar uit naar alle gebouwen van de Sleutels waar jaarlijks meeuwen nestelen”.

Kunsteieren

Naast de proef met de netten werkt De Sleutels ook samen met de gemeente om de meeuwenoverlast aan te pakken. Bewoners kunnen nesten op de daken melden.  De Sleutels seint dan de gemeente in en geeft deze toegang tot het dak om de eieren in het nest te vervangen door kunsteieren.

Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×