Kinderen uit Leiden droegen hun moeder voor. Een jury koos vervolgens de Leidse moeder van het jaar. (Foto's: PR).

Kinderen kiezen Leidse Moeder van 2017

Afgelopen zaterdag kwamen in buurthuis Op eigen Wieken in de Merenwijk de Leidse moeders met hun kinderen bijeen tijdens het jaarlijkse Moederdag evenement van Stichting Guney O&E. De afgelopen periode konden kinderen laten weten waarom juist hun moeder de beste van Leiden was. Tijdens de avond werd de Leidse Moeder van 2017 bekend gemaakt door wethouder Roose van Gelderen die als juryvoorzitter optrad.

Uit de ingezonden brieven van de kinderen hebben de juryleden een top drie samengesteld en vervolgens de winnaar gekozen. Tijdens het selecteren heeft de jury in de inhoud van de tekst gezocht naar termen die wijzen op belangrijke thema’s zoals sensitiviteit en responsiviteit van de moeder richting het kind, wederzijds respect (grenzen stellen), en het stimuleren van de ontwikkeling en zelfvertrouwen van het kind.

Emin Bayram heeft de prijs voor de mooiste brief gewonnen en zijn moeder lekker in het zonnetje gezet. De prachtige woorden die hij over zijn moeder schreef oogstten bewondering bij jury en publiek.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×