SP Leiden gaat de wijken in

6

Vrijwilligers van de SP Leiden gaan het komende jaar regelmatig langs de deuren om met de inwoners te praten en te horen wat er in hun omgeving speelt. In Leiden begint de partij daarmee in de Stevenshof. De bezoekjes maken deel uit van een grote landelijke campagne van de SP: de 1-miljoen-deuren klopactie.

Op dinsdagavond 16 mei gaan de Leidse SP-ers van 19.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 27 mei tussen 10.00 uur en 14.00 uur de Stevenshof in om te inventariseren wat er leeft onder de bewoners. Eventuele problemen wil de SP onderzoeken en er samen met de bewoners een oplossing voor zoeken.

Delen

6 reacties

 1. Jantje van Leiden op

  Je kunt wel merken, dat de gemeenteraadsverkiezingen er aan zitten te komen. Dan wordt iedereen opeens weer actief.

  • Beter ooit dan nooit.
   Beter wel dan niet.
   Ooit de VVD gezien in de wijken Jantje van Leiden ?

 2. Niet-jeugdigen weten misschien nog dat de SP regelmatig ook buiten verkiezingstijd op straat en in de wijken te vinden was, om actie te voeren tegen bijvoorbeeld huurverhogingen of sloop van sociale huurwoningen of gewoon om te horen wat in de wijken speelde en om contact met bewoners te houden. Dat was toen, lang geleden al weer, toen de S nog echt iets betekende en niet Samengaan met VVD66 en de kiezers belazeren. U bent dus gewaarschuwd: een stem op de SP is in Leiden een stem voor VVD66.

 3. Inderdaad, net als de PvdAdieu loopt de pluche partij SP aan het handje van de neoliberalen VVD en D66 in deze stad. En nu de wijken? 80% van de middelen beland(d)en reeds in ambitieuze centrumprojecten door Bouwend NL of in de vorm van roetriolen zo strak mogelijk langs de Leidse randwijken. Bezuinigingen op ouderen- en jeugdzorg, buurt faciliteiten, overdreven subsidiehaterij werden door deze pluche partijen in rechtse colleges goedgekeurd. Maar nu wil men het tij nog even keren voor maart 2018. Laat me niet lachen. Het loopt me dun door de broek van die lui.
  Net in alleen in NL loopt het salonsocialisme steeds meer averij op, ook de kameraden van Hollande, Schulz en Corbyn leden keiharde nederlagen in 2017.
  De achterban heeft genoeg van de oplichterij, leugens, bedrog en achterkamertjes. De opmaat tot het afschaffen van een volkomen mislukte stroming uit de vorige eeuw. Salonsocialisme.

  • Slinkse Pluchepartij dan maar, in plaats van Socialistische Partij?

   • Ze kunnen beter teruggaan naar de maoïstische wortels uit de jaren 70. Maar dan in een modern jasje. Toen knokte maoisten als Jan Marijnissen in Oss met de hamer en sikkel tegen de uitbuiting van Jan met de Pet in de lokale fabrieken. En trok naar het gemeentehuis om de huichelachtige politici rooie oortjes te bezorgen. Wat een verschil met huidige generatie soepsappige meelopers. Het tomatenrode stramien van aan de basis meevechten tegen de huidige neoliberale uitbuiting en zelfverrijking had de partij een modern smoelwerk kunnen geven. Maar nee, ook de heer Marijnissen rijdt tegenwoordig als een bankdirecteur met een vette bonus in een enorme slee rond door het land om de laatste resten pluche socialisme te prediken. Zoals de “socialist” Wim Kok na zijn premierschap als goedbetaalde commissaris marktconforme bonussen uitdeelde voor de top van ING en Shell. Bullshit! De huidige generatie jongeren is volkomen doordrenkt van het neoliberaal denken zoals gefundeerd door Thatcher, Reagan, Bush Sr/Jr, Blair en onze paarse Kokmeeuwen en het huidige (T)Ruttisme. Oftewel de Dikke Ik Zorg voor Jezelf Samenleving, digitale introversie, groeiverslaving, op schulden leven, service industrie carriere als nieuwe idealen. Tegen die achtergrond zijn de huidige PvdAdieu en SalonP volkomen verloren. Zeker in rechtse (Leidse) coalities die hun historische wortels met de dag verder ondermijnen en uithollen. Zien jullie het verschil nog? Ook de SP zal uiteindelijk belanden in een ongebruikt postvakje van de vaderlandse geschiedenis. Punt uit!

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.