(Foto's: AS Media).

Serie brandstichtingen teistert regio

Politie en brandweer hebben hun handen het afgelopen weekeinde vol gehad aan een hele serie branden en brandjes. Naast de containerbranden in Leiden en Leiderdorp (zie elders op deze site) gingen er fietsen en motoren in vlammen op in Voorschoten nabij station De Vink.

Zaterdagavond werd even voor middernacht een brandende fiets aangetroffen op het Alexandrine Tinneplein in de Stevenshof. Ongeveer 25 minuten later werd op de Bestevaer in Voorschoten een brandende container met bouwafval door een buurtbewoner geblust.

Een half uur later werd brand gemeld op het Van Boeijenplantsoen in Voorschoten. Daar stond een motorfiets in brand. Die stond vlak tegen de woning, waardoor er ook schade aan het huis is ontstaan. Nog geen tien minuten later viel ook een motor bij een woning op het Van Oldebarneveldplantsoen in Voorschoten ten prooi aan de vlammen. Een raam van de woning is door de hitte gesprongen, de brandweer kon erger voorkomen. In beide woningen lagen gezinnen te slapen.

De laatste brandmelding kwam rond 1.10 uur binnen. Op het Trompplein in Voorschoten was een fiets in brand gestoken. Aan de Leidse kant van station De Vink werden na de laatste brand twee 15-jarige jongens aangetroffen. Agenten herkenden de jongens omdat ze eerder op de avond in Leiderdorp waren gezien bij een containerbrand in de Parkstraat in Leiderdorp. Daarop werden ze aangehouden.

Nader onderzoek wees uit dat de jongens niet betrokken zijn geweest bij de branden. Ze zijn geen verdachten meer in het onderzoek en zijn heengezonden. De recherche doet verder onderzoek naar de branden.

Wie getuige is geweest van de branden wordt verzocht zich bij de politie te melden via recherche in Leiden. Dat kan op nummer 0900-8844.

 

 

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×