Leidse wijkagent achtervolgt zichzelf

Een wijkagent van het politiebureau aan de Kooilaan in Leiden Noord heeft zich onsterfelijk gemaakt bij zijn collega’s. De wijkagent begon zijn dienst en ging de wijk in met een politiebusje. Tijdens het surveilleren hoorde hij een melding van zijn collega’s van Politie Leiden Midden. “Onze lokfiets is in beweging!” De locatie van de lokfiets werd doorgegeven en wat bleek, de wijkagent was precies op de goede plek.

De wijkagent zag een busje rijden waar wel een fiets in paste en ging er achteraan. Hij gaf zijn positie en route door en die kwamen inderdaad overeen met het GPS-signaal van de gestolen lokfiets. De wijkagent hield de bestelbus aan voor een controle. In de bus echter geen fiets.

Terwijl de bestelbus verder reed, ontvingen de agenten van de politie Leiden Midden nog steeds het GPS-signaal van de lokfiets op de locatie waar de wijkagent zich bevond. Pas toen bleek dat de lokfiets de hele tijd al achterin de politiebus had gestaan.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×