Beelden in Leiden onder grote belangstelling van start

1

De zesde editie van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden is gisteren officieel van start gegaan met de uitreiking van de Frans de Witprijs aan kunstenaar Rein Verhoef. De jury stond onder voorzitterschap van Jop Ubbens. Deze kunstkenner en voormalig veilingmeester van Christie’s sprak lovende woorden bij de uitreiking: “Van alle kanten fascinerend, in zijn stabiliteit dynamisch, het lijkt te bewegen in zijn stilstand. Het werk voegt zich volgens de jury schitterend naar de omgeving.

Beelden in Leiden heeft dit jaar als thema ‘Raakvlakken’. De kunstenaars kregen de opdracht om zich te laten inspireren door de 100 jaar geleden door Theo van Doesburg in Leiden opgerichte kunststroming De Stijl waartoe ook onder meer Mondriaan en Rietveld behoorden.


Chris de Waard was aanwezig bij de opening van Beelden in Leiden en maakte daar een reportage.

Delen

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline