Maria (rechts) bekijkt een van haar cadeau's samen met haar opvolger Grace Flohr. (Foto: Dress for Success Leiden).

Maria Huijts neemt afscheid van Dress for Success Leiden

Na bijna tien jaar heeft Maria Huijts donderdag afscheid genomen van Dress for Success Leiden. Namens stichting Mara was Maria jarenlang als coördinator hét gezicht van Dress Leiden. Ze had een belangrijke rol in het opzetten en ontwikkelen van de winkel en organisatie. “Nu we een zelfstandige stichting zijn, zit het werk van Maria Huijts en stichting Mara er op,” aldus een woordvoerder van de organisatie.

Huijts: “Ik heb me altijd met hart en ziel ingezet voor Dress for Success Leiden, maar het succes van de winkel is vooral te danken aan al die vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Ik heb het uitgezocht en kwam tot de conclusie dat ik in al die jaren negentig vrijwilligers heb zien komen en gaan. Ik laat Dress for Success Leiden met een goed gevoel achter. We hebben een mooie winkel, een prima bestuur en steeds meer klanten weten ons te vinden.”

Dress for Success is een wereldwijde non-profitorganisatie die werkzoekenden helpt op weg naar economische zelfstandigheid. Op afspraak krijgt de werkzoekende, die leeft van een minimuminkomen en een uitnodiging heeft voor een sollicitatiegesprek, kleding en advies. Met als doel representatief op dat gesprek te verschijnen.

De kleding is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat Dress for Success geen winstdoelstelling heeft wordt de kleding gratis verstrekt en wordt de winkel gerund door vrijwilligers. De winkel in Leiden zit aan de Beatrixstraat en is vier ochtenden in de week geopend op afspraak.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×