Veel belangstelling vanuit de Leidse culturele sector bij de brainstormsessie over de invulling van de toekomstige programmering van Het Cultuurplein, zoals de Lammermarkt gepromoot gaat worden. (Foto: Chris de Waard).

Ins Blau en de Generator werken aan Leids theaterfestival

De theaters Ins Blau en De Generator, dat is het theater in de Vrijplaats Leiden, werken aan de realisatie van een Leids theaterfestival. Als de financiering rond komt, wordt de eerste editie van dat theaterweekeinde volgend jaar rond Hemelvaartsdag gehouden. Dat bleek gistermiddag tijdens de eerste algemene ledenvergadering van de nieuw opgerichte Vereniging Cultuurplein Lammermarkt.

“De Lammermarkt is één van de plekken die we onderzoeken voor het festival,” vertelt Mirjam Hensgens van Ins Blau. De bedoeling is een driedaags festival om publiek dat normaal niet zo snel naar het theater komt, kennis te laten maken met allerlei vormen van theater. Dat gebeurt met gratis openluchtvoorstellingen in combinatie met voorstellingen in de zalen van de twee theaters. Daarvoor moet dan wel een kaartje worden gekocht.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×