Pleinprogrammeur Pepijn Smit wil voor de Lammermarkt een programmering met voor elk wat wils. (Foto's: Chris de Waard).

Lammermarkt wordt Het Cultuurplein van Leiden

De Lammermarkt wordt vanaf april 2018 Het Cultuurplein van Leiden. Dat is in elk geval de ambitie van de nieuwe Vereniging Cultuurplein Lammermarkt die gisteren een brainstormsessie organiseerde in het Kijkhuis.

Chris de Waard ging naar de bijeenkomst en sprak na afloop met voorzitter Arjen Pels Rijcken, cultuurmakelaar Mirjam Flik, cultuurwethouder Robert Strijk en pleinprogrammeur Pepijn Smit.

Voorzitter Arjen Pels Rijcken toonde eerst een stukje geschiedenis van de Lammermarkt en omgeving, stomme films waarop het plein vooral in gebruik was als veemarkt. Daarna was er gelegenheid voor vragen van vertegenwoordigers vanuit de culturele sector, omwonenden en bedrijven die rond het plein gevestigd zijn. “Word vooral allemaal lid van onze vereniging,” spoorde Pels Rijcken alle vragenstellers aan. “Dan praat je mee en toon je betrokkenheid.”

De komende maanden zorgt de gemeente voor aanleg van de verharde delen van het plein. Na de kermis rond 3 oktober volgt dan de groene inrichting. In april 2018 moeten dan de eerste evenementen plaatsvinden. Die zullen in dat eerste jaar voor een deel georganiseerd worden door de nieuwe vereniging, daarna is het de bedoeling dat organisatoren vanuit de stad en de rest van het land het plein overnemen. De vereniging krijgt dan een coördinerende en faciliterende rol.

Stadsprogrammeur Pepijn Smit gaat als pleinprogrammeur vooral voor de verbinding zorgen zodat er een logische programmering ontstaan. Niet alleen op het plein zelf, maar ook in combinatie met evenementen elders in de stad.

Advertentie

Cultuur Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×