Herinrichtingsplannen klaar voor deel Hogewoerd, Kaardesteeg en Morsstraat

5

De gemeente Leiden heeft de plannen klaar voor de herinrichting van nog eens drie straten in het centrum. Het gaat om het deel van de Hogewoerd tussen de St. Jorissteeg en de Korevaarstraat, de Kaardesteeg en de Morsstraat.

Net als bij andere straten gaat het om een herinrichting van gevel tot gevel. “Alles gaat eruit,” zegt wethouder Laudy die de plannen vanmorgen toelichtte.

Er komen nieuwe klinkers en ook wordt er net als in de Breestraat en binnenkort bij de Haarlemmerstraat een rand van blauwe steen aangelegd.

Op dinsdag 30 mei organiseert de gemeente Leiden een inloopavond om inwoners en ondernemers te informeren over de plannen. De komende jaren worden en nog talloze andere straten aangepakt. Het college reserveerde daar eerder zo’n 16 miljoen euro voor.

Geïnteresseerden zijn tussen 19.00 uur en 21.00 uur welkom in het stadhuis.

 

 

 

Hogewoerd en Kaardesteeg

De Kaardesteeg loopt achter de Hoogvliet Supermarkt, parallel aan de Hogewoerd. Het gaat hier vooral om een opknapbeurt, want het straatje dient vooral als ingang voor de parkeergarage van de supermarkt.

Morsstraat

Bij de Morsstraat is de opgave net iets groter. Daar staan altijd talloze fietsen en daar moet een oplossing voor worden gevonden. Er wordt voor gekozen om alle ‘obstakels’ naar één kant van de straat te verplaatsen zodat aan de andere kant meer ruimte ontstaan. Bovendien komen er extra stallingsplekken in zijstraten en bij de Morspoort en het museum Volkenkunde.

 

Chris de Waard in gesprek met wethouder Laudy over de herinrichting van de genoemde straten.

Delen

5 reacties

  1. De Kaardesteeg is denk ik wel het lelijkste stukje Leiden. Het probleem ligt echt niet aan de bestrating maar aan de staat van onderhoud van de aanliggende panden. Het lijkt mij onzinnig om hier hoge verwachtingen van te hebben: het blijft natuurlijk de laad- en losplaats van de Hoogvliet met bijbehorend vrachtverkeer.
    Veranderingen aan de Hogewoerd zijn totaal niet nodig! Ik zou zeggen: leg een normale stoepranden op het ‘plein’ bij het Gangetje aan, plaats wegmarkeringen bij dit onoverzichtelijke stuk van de stad. Dat heeft wel prioriteit.

  2. Als ze eerst maar zorgen dat het Levendaal voor de deur van de Hoogvliet klaar is. Met een afsluiting van dat stukje Hogewoerd en de Kaardesteeg kun je geen kant op.
    En laat ze eens wat (in)vegers sturen richting Plantsoen en rond de Jan van Houtbrug. Er ligt nog ontzettend veel zand, wat kan zorgen voor glij partijen op de fiets en brommer/scooter.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline