(Beeld: Gemeente Leiden).

Ontwikkeling Rijnsburgerblok gaat volgende fase in

In de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling schaarden de meeste partijen zich gisteren achter de plannen voor de herontwikkeling van het tweede gedeelte van het Rijnsburgerblok in het stationsgebied. Dat betekent dat in de gemeenteraadsvergadering op 30 mei  wordt ingestemd met de plannen en dat de ontwikkeling de volgende fase in kan gaan.


Reanne van Kleef sprak met bouwwethouder Paul Laudy over de herontwikkeling van de ‘ABN AMRO-locatie’.

Het gaat om het gebouw waar nu ABN AMRO is gevestigd. Daar moeten tachtig nieuwe woningen komen: 24 koopwoningen en 56 huurwoningen met een huurprijs tussen de 700 en 1000 euro. Er is ruimte voor kantoren, een hotel met maximaal 132 kamers en retail. Ook zal ABN AMRO terugkeren in het gebouw. Het complex krijgt een stallingsgarage met 76 parkeerplaatsen en een fietsenparkeerkelder met 176 plaatsen voor bewoners en vaste gebruikers.

Planning

Nu de gemeenteraad heeft aangegeven akkoord te gaan met de plannen, kunnen in 2017 de verdere contractuele – en ontwerpuitwerking plaatsvinden en de bestemmingsplanprocedure opgestart worden. De sloop- en bouwrijpwerkzaamheden worden uitgevoerd als het bestemmingsplan onherroepelijk is medio 2018. Eind 2018 is de start van de bouw van het Rijnsburgerblok gepland. De oplevering zou dan in 2020 plaatsvinden.

De eerste fase van de herontwikkeling van het stationsgebied ging in maart van start met de bouw van de Lorentz.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×