(Foto's: Emile van Aelst).

Rrrollend Leiden groot succes op nieuwe locatie

Vier dagen lang trokken Leidenaren weer massaal naar het Foodtruck Festival Rrrollend Leiden. Dit jaar niet op het Pieterskerkplein, maar op het Nuon-parkeerterrein aan de Langegracht. De organisatie kreeg veel positieve reacties op de nieuwe locatie en zal daarom in augustus terugkeren naar dezelfde plek.


Reanne van Kleef sprak vlak voor sluitingstijd met organisator Trudy Kwik over het verloop van Rrrollend Leiden op de nieuwe locatie.

Organisator Trudy Kwik is erg blij met het verloop van deze mei-editie van Rrrollend Leiden. “99 procent van de mensen geeft aan dat ze dit de allerleukste plek tot nu toe vinden. Er is genoeg ruimte en de sfeer is goed. En we kwamen erachter dat de locatie niet veel nodig heeft om het heel mooi te maken.”

Volgens Kwik trok de locatie ook een iets ander publiek en zeiden veel mensen dat het festival aanvoelde als De Buurt, de pop-up containerwijk die vorige zomer bij het Centraal Station stond. Op de vraag of er wellicht een nieuwe ‘De Buurt’ aan de Langegracht kan worden gerealiseerd, reageert ze wat terughoudend. “We hebben geleerd dat een project als De Buurt minstens een jaar moet kunnen blijven staan. Drie maanden is te kort om het efficiënt te krijgen. Maar als de gemeente zegt dat we voor een jaar aan de slag mogen, dan zouden we daar naar kunnen kijken.”

Nadat het Foodtruck Festival heel Nederland is doorgerold, komt Rrrollend Leiden in augustus weer terug in de Sleutelstad. Kwik: “We hadden met de gemeente afgesproken dat we eerst zouden kijken hoe het nu in mei zou gaan, voordat we de locatie voor augustus zouden bepalen. Want ook dan is het Pieterskerplein en ook het Lammermarktplein nog niet beschikbaar. Maar wij zijn eruit: in augustus staan we weer op het Nuon-parkeerterrein.”

Overgebleven munten kunnen in augustus in Leiden weer worden gebruikt, of op één van de andere ruim twintig edities van Rrrollend.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×