(Foto: PR).

900 Lorentzschoolkinderen rennen voor straatkinderen in Nepal

De 900 leerlingen van de Lorentzschool rennen morgen hun jaarlijkse sponsorloop. De start van de loop is om 09.00 uur vanaf het plein van De Laat de Kanterstraat. De opbrengst gaat naar het Banepa-project van de TIKA Foundation, dat kansarme kinderen in Nepal ondersteunt.

In Nepal gaan veel kinderen niet naar school. Hun ouders werken extreem lange dagen, maar vaak is er niet genoeg geld voor eten en al helemaal niet voor schoolgeld. Kinderen zoeken hun eten dus op straat, al zwervend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Secretaris Désirée de Blok-Hendriks van de TIKA-foundation in Nederland: “Een situatie die wij onacceptabel vinden. Het Banepa-project steunt de ouders van in totaal 45 kinderen zodat zij met een gevulde maag naar school kunnen. Ze leren lezen en schrijven, waardoor de kans op een beter betaalde baan veel groter wordt. Zo kunnen deze kinderen straks goed voor zichzelf zorgen én voor hun familie. Dit kunnen wij mede dankzij de sponsorloop van de Lorentzschool waarmaken.”

Het Banepa-project is een van de vele projecten van de TIKA-foundation. Het Banepa-project zorgt ervoor dat 45 kinderen naar school gaan, een schooluniformen hebben, iedere dag drie voedzame maaltijden krijgen, op school extra begeleiding krijgen als dat nodig is en na schooltijd opgevangen worden zodat zij niet langer over straat zwerven. Ook regelt het Banepa-project voor 5 kinderen die geen thuis hebben, een veilig onderdak.

Sponsoren kunnen de leerlingen van de Lorentzschool individueel sponsoren bij de sponsorloop of hun bijdrage overmaken naar NL85ABNA0605440050.

Leiden Onderwijs Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×